Què és i com serà el networking del futur?

El networking del futur és digital

El networking prové de la informàtica, on trobem una xarxa composta per un conjunt d’ordinadors i programes connectats entre si per compartir recursos i informació. Per tant, aquest concepte aplicat al terreny humà ens serveix per intercanviar coneixements que ens faciliten els processos de treball.

En aquest article us explicarem què és el networking, per què és tan important i sobre com serà el networking del futur.

Què és el networking?

El networking és una pràctica comuna tant en el món professional com empresarial. Aquest ens ajuda a generar oportunitats de negoci i a crear la nostra pròpia xarxa de contactes conformada per empreses i professionals que hem conegut a les diverses trobades i esdeveniments.

Les grans ciutats solen fer jornades i fires professionals en les quals trobem espais reservats a aquesta pràctica entre els assistents per tal de motivar generar nous contactes de professionals amb interessos comuns.

Els esdeveniments de networking més grans que se celebren a la ciutat de Barcelona són:

     ·Mobile World Congress

     ·4YFN

     ·Women in Tech Barcelona

     ·BCN Fintech Afterwork

     ·IOT Solutions World Congress

Però, a través de quins canals podem fer networking?

·Esdeveniments

Aquest és un dels més coneguts i utilitzat, ja que trobem grans concentracions de persones del nostre sector, i si ens organitzem bé el pla d’actuació podrem generar molts contactes i leads. El principal inconvenient és que hi ha molta gent interessada a fer contactes i a causa d’això acabem amb moltes targetes de visita i amb molt pocs moments de tranquil·litat per parlar amb els assistents.

·Xarxes socials

Com bé sabem, les xarxes socials estan revolucionant el món i amb moltes aplicacions en diferents entorns. El networking s’ha vist afectat per aquestes també, i en conseqüència ens brinda la possibilitat de visualitzar el perfil dels assistents amb els quals estiguem interessats a establir contactes i de poder contactar amb ells prèviament a l’esdeveniment per pactar una trobada.

·Xarxa de contactes personal

Sens dubte, és el networking amb el qual més valor aconseguim, però es troba molt limitat a diferència dels altres canals a causa de l’abast.

Per què és tan important?

Mantenir una bona relació amb les persones que treballem i les que coneixem a través dels canals de networking és clau per la mateixa millora professional ja gràcies a aquests podrem dur a terme projectes més complexos i fins i tot trobar un millor lloc de treball. A més, conèixer a persones fora del nostre àmbit de treball immediat ens permet ampliar la visió de què fem i sobre què podem arribar a fer professionalment.

No hem de deixar de banda què aquests contactes ens ajudaran a posar-nos al dia amb les noves tecnologies i formes de treballar per a millorar com a professionals.

Tipus de networking

Coneixem dos tipus de networking:

1.Físic: és el que més s’utilitza i en el qual interactuem presencialment amb altres persones.

2.Digital: aquest s’ha desenvolupat gràcies a les noves tecnologies. Es pot dur a terme mitjançant l’enviament de correus electrònics o bé participant a wikis, foros, comunitats virtuals, etc.

El networking digital

És una estratègia, i l’evolució del networking clàssic, que ens permet crear contactes i oportunitats professionals a través de mitjans i plataformes digitals. Per dur-lo a terme comptem amb les Xarxes Socials (Linkedin), webinars, esdeveniments digitals, bases de dades…

La principal raó per la qual actualment és imprescindible implementar aquesta estratègia és perquè vivim en l’era digital la qual ens permet trencar les barreres geogràfiques per tal de connectar amb professionals d’arreu del món per col·laborar en un futur.

Però, no només ens ajuda a conèixer persones, sinó que també ens permet millorar la nostra ocupabilitat. Tot això és gràcies al fet què participant en esdeveniments digitals i a Master Classes podem connectar amb els ponents més fàcilment. 

Aplicacions del networking digital

Podem aplicar aquest nou networking de les següents formes:

·Networking continuat amb els usuaris de les plataformes i mitjans digitals

·Crear BBDD abans d’iniciar els esdeveniments i reunions

·Integrar les nostres Xarxes Socials per connectar amb altres comunitats digitals

El futur del networking

Podem afirmar que el futur del networking el podem relacionar amb els entorns digitals, ja que, a causa de la pandèmia, les empreses s’han adonat de la importància de comptar amb aquests suports a l’hora de contactar amb possibles contactes o leads. En els pròxims anys, s’espera que trobem gran part dels esdeveniments que se celebren avui dia però en format completament o parcialment digitalitzats.

0 replies

Deixa el teu comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *