Fintech, la innovadora tecnologia de les finances

Tecnologia Fintech

En l’actualitat, ens trobem davant una època amb molts canvis dins una societat on l’economia i els patrons de consum són molt complexos. Tant l’economia com els patrons de consum s’han vist afectats en gran manera per la situació econòmica i les crisis que han anat apareixent.

D’entre tots els sectors, el sector financer és un dels que més reptes ha enfrontat des de la crisi financera de l’any 2008. Però gràcies a l’impuls de les xarxes socials, les noves tecnologies i a la societat tecnològica ha aconseguit adaptar-se utilitzant eines analítiques com el big data o la intel·ligència artificial per plantejar noves possibilitats a les empreses i a la població.

Per tant, una de les respostes a aquesta gran oportunitat que se’ls hi va presentar va ser desenvolupar serveis tecnològics financers, coneguts com a Fintech, per ajudar a tothom aportant innovació, una millor experiència d’usuari o UX i una molt bona mobilitat financera.

Què és la tecnologia fintech?

Les fintech són empreses tecnològiques especialitzades en els entorns financers que aporten noves idees i mitjans per prestar serveis financers fent servir les noves tecnologies de la informació, aplicacions mòbils i el big data.

Els principals objectius de les empreses fintech són: oferir nous serveis financers, afegir valor a aquests serveis, facilitar les gestions amb el banc des de qualsevol lloc, reduir els costos de les gestions, mostrar una major transparència en totes les gestions i fer servir la tecnologia per facilitar-nos el dia a dia.

Aquestes empreses solen actuar en les següents àrees: Banca mòbilBig dataCrowdfundingCriptomonedesTransformació digitalGestió dels riscos financersPagamentsTransferènciesPréstecsSegursCiberseguretat financeraAssessorament financer i el Trading.

Tipus de fintech

En el mercat de les fintech trobem una gran varietat de productes i serveis dirigits tant a empreses com als ciutadans. Com per exemple:

Gestió patrimonial

Plataformes que ofereixen assessorament i gestió del capital dels clients mitjançant processos automatitzats, gràcies a la intel·ligència artificial i als algoritmes, que ens permeten prendre decisions d’inversió més segures, la realització de transaccions protegides, ajudes en la demanda de préstecs bancaris, etc.

Social trading

Plataformes d’intercanvi de contactes d’inversors amb professionals dedicats al trading que ofereixen assessorament a aquests abans d’invertir i per assegurar alhora que les seves inversions acabin rebent un retorn o ROI.

Finances personals

Ofereixen als consumidors una gestió eficaç de les seves finances i assessorament en la selecció dels productes financers que més s’adeqüen a les seves necessitats. A més, podem visualitzar informació sobre els moviments dels nostres comptes, els productes financers que tenim contractats i conèixer l’estat de les nostres targetes.

Serveis de pagament

Són sistemes que ens permeten realitzar pagaments o transaccions en línia a través d’internet sense que impliqui cap despesa o limitació d’horari.

Per què treballar amb empreses fintech?

Utilitzar aquestes tecnologies en desenvolupament ens aporta molts avantatges i beneficis diversos. Els principals són:

1.Estalvi de temps

2.Flexibilitat

3.Transparència

4.Eficàcia

5.Anàlisis detallats

El futur de la tecnologia fintech financera

Sens dubte aquest sector és un que ha arribat per quedar-se i posicionar-se com un dels líders tecnològics dels pròxims anys arreu del món. 

A més, com que són mitjans completament digitals i remots faciliten la possibilitat de reinventar-se per tal d’afrontar els nous reptes que els hi esperen en el futur.

0 replies

Deixa el teu comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *